Behendigheid

 

Behendigheid (alle rassen)

Vrijdagavond vanaf 19.00 uur voor gevorderden en beginners dit is afhankelijk van het aantal deelnemers, indien er meer beginners zijn starten deze rond 20:10, dit is voor alle rassen. Op een vriendelijke wijze wordt U geleerd hoe om te gaan met de hond zodat hij een sociale hond in de samenleving wordt. Ook andere ras of rasloze honden zijn welkom. Contactpersoon commissaris Behendigheid. ( zie bestuursfuncties)

Behendigheid, wordt ook wel Agility genoemd. Het is een actiespel waar het plezier van hond en baas voorop staat. In de ze vorm van hondensport gaat het erom dat de hond een parcours bestaande uit verschillende hindernissen in een voorgeschreven volgorde foutloos en zo snel mogelijk aflegt. De geleider mag de hond tijdens het lopen van het parcours met de stem en door gebaren aanwijzingen geven. Hij mag de hond of de hindernissen echter niet aanraken. De hond moet dus heel goed leren om op gesproken aanwijzingen en op lichaams–signalen snel en op de juiste manier te reageren. Bij Behendigheid wordt een groot aantal hindernissen gebruikt die een beroep doen op verschillende vaardigheden van de hond. Ook verbeterd behendigheid de baas-hond verhouding en leert de hond te vertrouwen op zijn baas. Gebruikte toestellen zijn: de hoogtesprong, de breedtesprong, de tunnel, de slurf, de band, de katteloop, de A-schutting, de wip en de slalom.

Kosten zijn €70,00 per cursus van 10 lessen, waarna een examen word afgenomen en de deelnemer een certificaat krijgt. 

Voor de regels kijk bij de G & G op de site , maar voor loopse honden geld       Matje voor de hond als zij loops is dit i.v.m. de reuen op het veld.

De kosten dienen voorafgaande aan de cursus te worden overgemaakt op Bank: NL36RABO0304243108  met de vermelding van de naam van de deelnemende hond, geleider en welke cursus het betreft.

U kunt contact opnemen met F. Sijtsma commissaris behendigheid om u in te schrijven voor een nieuwe cursus Telefoonnummer: 06-52653304 of mailen naar f.sijtsma@telfort.nl